Интегриране на детска количка с детско столче за кола

Boby baby market

Може би и вие сте се сблъсквали с проблема – как да пренесете заспалото си дете от детската количка в колата, без да се събуди. Може би сте си задавали и въпроса дали кошниците от детските колички са наистина безопасни, за да са използват за возене на детето в кола.

Всеки родител се грижи и притеснява не само за удобството, но и за безопасността на своето дете при избора както на детска количка, така и на столче за кола. Когато трябва да купуваме детска количка, често питаме по форумите каква да бъде тя. Търсим отзиви, мнения и препоръки на тези, които са минали вече по този път. Нормално е всеки да направи предварително проучване, като така се ориентира в предлагането на пазара.

Критерии за избор на детска количка

Това, което би следвало да ни интересува най-много, е:

 • удобен ли е кошът за детето
 • добра ли е защитата от удари и падане, а също и при вятър, слънце и дъжд
 • какво е качество на материалите, от които е направена дамаската
 • удобна ли е за почистване и поддръжка
 • лесно ли се управлява количката
 • стабилна ли е конструкцията, меко ли вози
 • колко тежи, защото трябва да може да се повдига лесно и да се пренася
 • достатъчна ли е височина на коша от земята, за да е на по-топло детето
 • достатъчно ли е широк коша, за да става и за по-голямо дете
 • доколко са стабилни и здрави гумите
 • удобна ли е дръжката
 • може ли да се завърта коша, за да се сменя положението на детето в двете посоки при нужда
 • има ли преносима кошница за кола
 • красив и модерен ли е дизайна
 • има ли гаранция за качество
 • и не на последно място – каква е цената.

Като се има в предвид колко са много изискванията, а сигурно вие бихте се сетили и за други, изборът на детска количка се оказва наистина труден. Едно е сигурно обаче, че всеки родител иска да даде на своето дете най-доброто. А най-доброто в случая е да се погрижим на първо място за безопасността на децата.

Каква марка да изберем

Колички за близнаци Изображение

От опитът, който имам с детски колички, смея да твърдя, че най-добрият вариант е количката да може да се съчетае с едно наистина надеждно преносимо столче за кола. Не се съблазнявайте от примамливите предложения на колички, предлагащи и кошници за возене в кола, тъй като те не могат да предложат истински безопасно возене за вашето дете. Според последни проучвания в Германия, огромен брой от използваните детски обезопасителни средства за кола не осигуряват нужната безопасност. Затова е по-добре да се доверите на детски обезопасителни средства за кола с доказано качество, а след това и да помислите за съответната количка, с която да могат да се интегрират за по-голямо удобство.

Статистиката сочи, че над 80% от автопроизводителите ползват столчета на марката Britax-Romer за тестовете пред Euroncap. Този факт е доста показателен, тъй като разработването на нов модел кола не е никак евтино, а производителят се стреми да получи максимален брой точки на тестовете за проверка на издръжливостта.

Шведско-германската компания Britax-Romer е известна като най-добрия производител на детски столчета за кола в света, които са и най-продаваните за миналата година. Компанията залага на сигурността и безопасността на предлаганите продукти от всички видове мобилни системи за пътуване, които разработват – детски седалки за кола, бебешки кошници и детски колички.

Предлаганите детски колички са интегрирани със столчета за кола тип кошница и изборът именно на такава детска количка би ви улеснил много с доброто съчетание на надеждна и безопасна детска седалка за кола, което би трябвало да е ръководно за всеки родител.

Последен съвет

Когато избирате детска количка, непременно я вижте на живо преди да я купите, побутайте я или сложете детето да седне в нея.

Не се доверявайте само на снимки и описания от интернет в някой електронен магазин.
В нашия шоурум можете да видите и изпробвате детските колички, да изберете и подходящо столче за кола като бъдете консултирани и обучени за тяхната правилна експлоатация, за да може наистина да сте доволни от вашата покупка.

Facebook Коментари