Детски колички

Всички майки сме изпитвали неудобството да вкарваме с големи мъки в банята детска количка, за да измием колелата й след разходка, като при това пода става целия в кал и вода. А след измиването, трябва и подсушаване… Често се налага да повтаряме тази процедура повече от един път на ден след всяко излизане и прибиране, не само, за да съхраняваме, но и да използваме детската количка вкъщи.

Какво става обаче, когато по една или друга причина не можем да вкараме количката в банята?

Преди единадесет години точно този въпрос стоеше пред мен. И тогава измислих следното приспособление – пъхах колелата в найлонови торбички, които завързвах около гумите. Колко време ми отнемаше слагането и махането на торбичките само аз си знам…

Сега си спомням с усмивка за това и сигурно и вие ще се засмеете, но цената си струваше – защото така си служех с детската количка и у дома, а това, повярвайте ми, много ми беше необходимо…

Ако не сте изпитали това неудобство, може би няма да оцените докрай какво голямо облекчение е за майката детската количка да има свалящи се колела, както е при моделите B-Smart 4 и B-AGILE на Britax-Romer.

Колелата на тези детски колички са така конструирани, че се свалят само с един бутон и така можете много лесно да ги измиете на чешмата в банята и обратно, вече чисти и подсушени, да ги поставите на количката.

Количка за близнаци Bebetto 42 01 White-Copy

Като една изстрадала майка мога да кажа, че лесно свалящите се колела превръщат еднакво удобно използването на детската количка както навън, така и вътре.

Също така имат и друго предимство – след сгъване на количката, ако се свалят колелата, размерът й се намалява и може да се съхранява и транспортира по-лесно.

Опитът учи, а Britax-Romer конструират своите детски колички с мисъл как да улеснят майките в тяхното и без това натоварено ежедневие. Така е днес, но тогава, преди единадесет години, аз и много други майки сме хабели време, нерви и усилия, за нещо което сега може да стане само с едно движение.

Facebook Коментари