Необходимо е проучване. Когато трябва да избирате детска количка, никога не бързайте! Отделете си достатъчно време, за да направите своя избор и най-добре е да включите във вземането на решение и заинтересованите членове на семейството.

Правейки своите проучвания, ще откриете, че не са много наистина добрите фирми и модели детски колички. Дали разглеждате детските колички в някой магазин или в Интернет, препоръчително е да си водите записки, в които да отбелязвате впечатленията си от различните модели. Така ще можете по-добре да ги анализирате и да изградите по-точни преценки.

Гаранция и инструкции

Детска количка

В никакъв случай при покупката на детска количка не бива да подценявате някои на пръв поглед формалности. Така например винаги трябва да изисквате гаранционна карта с инструкции за експлоатация, които задължително трябва да са на български език. Прочетете гаранцията много внимателно и обърнете внимание на гаранционния срок, особено ако възнамерявате да използвате количката повече от една година. Разбира се, количките с дългосрочни гаранции са по-скъпи, но така  вие се ориентирате до колко можете да разчитате на дадения модел. Задължително е, освен това,  да имате контактна информация на сервиза, поемащ гаранционната поддръжка.

След като сте си изяснили всички тези неща, спрете се в избора си само на онези фирми и модели, за които горните условия са изпълнени.

Тест за детски колички

Ето един практичен съвет, за да може по-точно да прецените функционалностите на детската количка. Когато правите своя избор и изпробвате различните модели, вземете със себе си един сак, тежащ 10 – 12 кг. Първо вижте как става поставянето в детската количка и свалянето от нея, после изпробвайте различните движения на количката с тежестта, която сте поставили, за да добиете по-ясна представа за качествата  и маневреността й.

Ако има някакъв проблем, скърцане или трудно движение на колелата, тромавост или др., а продавачът обещава, че това с времето ще се оправи, не приемайте такива обещания, защото често те са неоснователни.

Обърнете също така внимание на още един акцент, който би ви ориентирал за качеството на количката. Обикновено добрите детски колички имат гаранция за качество, издадено от производителя, а това наистина е важен показател.

И още нещо, което не бива да забравяте е, че добре познатите марки винаги са за предпочитане пред никому неизвестните такива, колкото и модерно да изглеждат.

Надявам се с тези кратки съвети да съм била полезна за онези от вас, които са пред прага на голямото събитие и трябва да се подготвят за посрещането на новия човек  в семейството.

Facebook Коментари